Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Το είχαν πεί!

«Ο καιρός που ήσασταν στο απυρόβλητο τελείωσε», ανέφερε για τους δημοσιογράφους σε προκήρυξη της η «Σέχτα Επαναστατών» και το ξημέρωμα της Δευτέρας πέρασε στην πράξη σκοτώνοντας τον Σωκράτη Γκιόλια. Οι απειλές εναντίον των δημοσιογράφων είχαν διατυπωθεί στην προκήρυξη με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς κατά του Alter.

«Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μηντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους σύντομα θα αφήσουν κι αίμα», γράφει η «Σέχτα Επαναστατών». Την προκήρυξη την είχαν αφήσει στην οδό Νιόβης 4, στα Κάτω Πατήσια, σε CD. Εκεί που κάποτε βρισκόταν το σπίτι της Αμαλίας Γκινάκη, της κοπέλας που είχε πιάσει όμηρο ο Σορίν Ματέι και η οποία σκοτώθηκε κατά την επέμβαση απελευθέρωσής της από την αστυνομία.

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια πατέρα ενός μικρού παιδιού, στα σκαλοπάτια του σπιτιού του, έγινε ένα χρόνο ένα μήνα και δυο μέρες μετά την δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, στην οδό Πορφύρα και Δημητρακοπούλου στα Άνω Πατήσια.

Τα χτυπήματα της Σέχτας


- 3 Φεβρουαρίου 2009:
Ένοπλη επίθεση στις 04:15 τα ξημερώματα στο Α.Τ. Κορυδαλλού στη διασταύρωση των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών. Τα μέλη της Οργάνωσης γάζωσαν το τμήμα και εξαφανίστηκαν πετώντας και μια αμυντική χειροβομβίδα η οποία όμως δεν εξερράγη.
- 17 Φεβρουαρίου 2009: Πυρ στο χώρο στάθμευσης του τηλεοπτικού σταθμού Alter -στο Περιστέρι- λίγο μετά τις 7 το βράδυ. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, τέσσερις άγνωστοι που φορούσαν κράνη προσέγγισαν το κανάλι από την πίσω πλευρά στην οδό Λεονάρδου. Συνάντησαν έναν τεχνικό του σταθμού, τον διέταξαν να απομακρυνθεί και πέταξαν προς το χώρο των αυτοκινήτων του καναλιού έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό ο οποίος δεν εξερράγη. Ταυτόχρονα «γάζωσαν» τα οχήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.
- 17 Ιουνίου 2009: Δολοφονία του 41χρονου υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, στην οδό Πορφύρα και Δημητρακοπούλου στα Άνω Πατήσια. Το θύμα βρισκόταν σε αυτοκίνητο της ασφάλειας και φρουρούσε την πρώην σύζυγο του Αγγ. Κανά προστατευόμενη μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του ΕΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου